in

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Dan Jawaban

This below text is for questions 1 – 5

Mount Tangkuban Perahu is one tourism object in West java. It situated at Lembang. It is at northern part of Bandung. A lot of people from various part of world come to see it, because it has a history, is a Sangkuriang legend.
To arrive at mount Tangkuban Perahu, we have to drive up along the road of hilly area, we can see a wide tea plantation. At the top, we can see beautiful seenery, and we can see the hills with its green slopes. It has three craters which continuously produced smoke.
There are bungalows, and tourism object can be found easily threre. Such as Ciater hot water and Maribaya water fall.

1. What is the suitable of the text above ?
        a. Ciater hot sprint
        b. Legend of Sangkuriang
        c. Maribaya water fall
        d. Tangkuban Perahu
       Jawaban : D

2. Mount Tangkuban Perahu is situated at …..
       a. Bandung
       b. Lembang
       c. Subang
       d. Yogyakarta
       Jawaban : B

3. On the way to Tangkuban Perahu we can see ……
        a. Ciater, hill, top, and valley
        b. Ciater hot spring
        c. Water fall
        d. wide tea plantation
        Jawaban : D

4. The legend of tangkuban Perahu mountain, we can see…….
       a. Lutung Kasarung
       b. Sangkuriang
       c. Bawang Putih
       d. Kancil
       Jawaban : B

5. We can see a wide ……………
       a. Mountain
       b. Ciater
       c. Tea plantation
       d. Flowers
       Jawaban : C

6. ………is one of tourism object in West java.
       a. Cianter
       b. Ancol
       c. Parang Tritis
       d. Borobudur temple
       Jawaban : A

7. The antonym of “Nothern”is………….
        a. Western
        b. Southern
        c. Eastern
        d. Central
        Jawaban : D

8. How many paragraph does the text above ………
        a. One paragraph
        b. Two paragraph
        c. Three paragraph
        d. Four paragraph
        Jawaban : C

I would say think you  to my teacher and all of my friends. This opportunity. I’II delivering. My speech……….
R.A Kartini was born at April, twenty lirst, it is a special days for Indonesia women, it was a birthday of kartini Indonesia women had been a some position with a m…….

9. What is the the title of  the speech above ? ……
        a. Indonesia woman
        b. R.A Kartini
        c. A. Strong woman
        d. A. Struggle woman
       Jawaban : B

10. 1.   Doctors and nurses working here
        2.   There are mortuary, emergency room, an ambulance, and nursing room
        3.   An ambulance used to bring sick people to the hospital
        4.   This is a hospital
        Arrange these sentences correctly ………
        a. 4,1,2,3
        b. 1,2,3,4
        c. 2,4,3,1
        d. 4,2,3,1
Jawaban : A

The following dilaog is for questions number 11-15.

Andika  : Mom, I’m hungry, I want to have  lunch !
Mother : Ok, darling …..let’s go to “Kabayan Restaurant”
Waiter : What do you want to order  ?
Andika : I want rice and baked fish and soup.
Waiter : What do you want to drink ?
Andika : I want orange juice
Waiter : What do you want to order, madam ?
Mother : Rice, baked fish and soup, please !
Waiter : ………….. Here are your lunch, madam !
Mother : Thank you !

11. Where are Andika and his mother have lunch ? …
        a. In Padang Restaurant
        b. In The Café
        c. In Kabayan Restaurant
        d. In The the KFC Restaurant
Jawaban : C

12. What did Andika and his mother order to …..
       a. Baked fish, rice, and soup
       b. Rice and fried chicken
       c. Rice and baked chicken
       d. Rice and soup
Jawaban : A

Advertisement

13. Who served their lunch in the text above ?
        a. Andika
        b. Mother
        c. Waiter
        d. Cashier
Jawaban : C

14. Who are they in the text above ?
       a. Mother, Andika, and cashier
       b. Andika and his mother
       c. Mother and waiter
       d. Mother, Andika, and waiter
Jawaban : D

15. What is the drink was Andika want ? …..
       a. Coffee
       b. Clear water
       c. Orange juice
       d. Strawberry juice
Jawaban : C
16.

My Nephew likes playing …..In the play ground
a. Swing
b. Slide
c. Jig saw
d. Kite
Jawaban: B

17. We are studying about gymnastic, swimming and running in the the ……. Subject.
a. Region
b. Indonesia language
c. Sport/ Physical Exercise
d. Moral
Jawaban: C

18. Randi want to move the table. He table is too heavy for him. He asks Yuki to help him. What should randi Said to Yuki ?
a. Would you take the table, please !
b. Would you clean the table, please !
c. Would you move the table, please !
d. Would you clean the class, please !
Jawaban: C

19. My Father puts his wallet ……the table
a. Beside
b. Under
c. At
d. On
Jawaban: D

20. ……..Conference attending in Bandung, at 1955.
a. Linggarjati
b. Asia Afrika
c. Meja Bundar
d. Colombo
Jawaban: B

21. A :  Hello, good morning, Can I speak with Gia ?
B :  Yes, it is me. How are you Anggi ?
C :  I’am Fine, By the way… I want to ask you to    go to see the Football match, will you ?
D :  ……………
a. I’m sorry, Anggi
b. Ok, I will join with you
c. Good bye Anggi
d. Good luck, Anggi
Jawaban: B

22. Teacher : Good bye student ! See you next week !
Student  : Good …….. you !
a. Bye, next
b. Luck, bye
c. Bye, see
d. Night, see
Jawaban: C

23. Rico is clever, He gets “A” In mathematics subject, but Randi is ……, he always get “D”
a. Bid
b. Stupid
c. Good
d. Diligent
Jawaban: B

24. The Students ….to school everyday.
a. Went
b. Go
c. Going
d. Gone
Jawaban: B

25. Hotel is usually used by ………
a. Student to stay in
b. Send a Letter
c. Watching a Film
d. Tourist to Stay overnight
Jawaban: D

26. Anto saved his money in the …………..
a. Bank
b. Post Office
c. Market
d. Movie
Jawaban: A

Tika is ini the kitchen. She wants to help her mother. Her mother is cooking soup, she wants to asks about soup materials, her mother need carrots, potatoes, cabbage, and meats.

27. What is the main idea of this text ?
a. Tika and her mother in the kitchen
b. Tika and her mother cooking soup in the kitchen
c. Tika and her mother make a cake
d. Tika and her mother working together
Jawaban: B

28. Intan and ali …….student of elementary school
a. Am
b. Are
c. Is
d. Do
Jawaban: B

29. The husband of mother is ………
a. Grandfather
b. Grandmother
c. Father
d. Uncle
Jawaban: C

30. Indonesia hanya mempunyai dua musim.
Translate into English !
a. Indonesia has only two season
b. Indonesia has two season
c. Indonesia has many two season
d. Indonesia has many kind of season.
Jawaban: B

31.

We can find these are in the …..
a. Restaurat
b. Hospital
c. Post Office
d. Cinema
Jawaban: B

32.

………….On this way !
a. Don’t park here
b. Don’t turn left
c. Don’t turn right
d. Don’t straight a head
Jawaban: B

33.

What Is the part of tree on  this picture ? ……
a. Truck
b. Branch
c. Leaf
d. Root
Jawaban: A

34. Zahra :  ……………Do you live echa ?
       Echa  :  I live at jalan Sudirman nomor 99
      a. When
      b. Where
      c. Who
      d. What
      Jawaban: B

35.

Diana is wearing ….. when she goes to school.
a. T – Shirt
b. Skirt
c. Shirt
d. Trousers
Jawaban: C

Advertisement

Written by nandasanjaya38@yahoo.com

I'm blink-182 fan and i'm proud of it. 4505 likes. Just another page about the most awesome band on the planet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pengertian Adverb Clause Dan Contohnya

Soal Personal Pronoun Dan Jawaban